Gepubliceerd op 21 Juni 2019 om 12.20 uur

Lege plekken in zaterdaghoofdklassen komend seizoen niet voor Alphense Boys

ALPHEN AAN DEN RIJN - Alphense Boys heeft tevergeefs aangeven bij de KNVB bereid te zijn om komend seizoen de overstap te maken van de zondag- naar de zaterdaghoofdklasse.

Omdat de tweede divisie uit steeds meer zaterdagteams gaat bestaan en beloftenelftallen zich terugtrekken, is er momenteel een overschot aan zondagclubs in de derde divisie en hoofdklassen. Daardoor moeten komend seizoen twee zondag-derdedivisionisten (GOES en VVSB, red.) uitkomen in de zaterdag-derde divisie en twee zondaghoofdklassers in de zaterdaghoofdklasse.

Maar de bereidheid bij de zondaghoofdklassers om op zaterdag te gaan voetballen is klein. Naast Alphense Boys zijn ook De Dijk (Amsterdam) en Purmersteijn (Purmerend) bereid om op zaterdag gaan voetballen. Voetbalbond KNVB heeft gekozen voor De Dijk en Purmersteijn, waardoor Alphense Boys komend seizoen opnieuw in de zondaghoofdklasse uitkomt.

HBS uit Den Haag en het Leidschendamse RKAVV, die door de KNVB ook waren benaderd om op zaterdag te gaan voetballen, mogen toch op zondag blijven voetballen. Met name HBS leek het kind van de rekening te worden als er onvoldoende zondagclubs bereid zijn op zaterdag te gaan voetballen. HBS, net gedegradeerd uit de zondag-derde divisie, zou dan door de KNVB verplicht worden om op zaterdag te gaan voetballen.

Derby Alphense Boys - ARC in de competitie

Als Alphense Boys daadwerkelijk in de zaterdaghoofdklasse was gaan voetballen, was naar alle waarschijnlijkheid de derby Alphense Boys - ARC gespeeld gaan worden. De Racing promoveerde vorig weekend vanuit de eerste naar de hoofdklasse.

Randstadclubs als Capelle, DHSC (Utrecht), Feyenoord (Rotterdam), Jodan Boys (Gouda), FC Rijnvogels (Katwijk), FC 's-Gravenzande, Smitshoek (Barendrecht), Spijkenisse, Sportlust '46 (Woerden) en Zwaluwen (Vlaardingen) werden andere vermoedelijke tegenstanders.

Vermoedelijke indeling Alphense Boys

De zondaghoofdklassers waar Alphense Boys komend seizoen vermoedelijk tegen speelt zijn: Baronie (Breda), EHC (Hoensbroek), Halsteren (Halsteren), HBS (Den Haag), IFC (Hendrik-Ido-Ambacht), Leonidas (Rotterdam), Meerssen (Meerssen), Minor (Nuth), Moerse Boys (Zundert), Nuenen (Nuenen), Rosmalen (Rosmalen), UDI '19 (Uden), Unitas (Gorinchem) en VOC (Rotterdam).

Op maandag 1 juli worden de indelingen voor de zaterdag- en zondaghoofdklassen bekendgemaakt door de KNVB. De indelingen voor de eerste-, tweede-, derde- en vierdeklassers komen op 15 juli openbaar.

Lees meer: Kees Jansma over ambitieus Alphense Boys: goede spelers halen maar geen gekke dingen doen

advertentie
.
advertentie