Leiden Marathon loopt zondag door Hazerswoude en Koudekerk

KOUDEKERK AAN DEN RIJN/HAZERSWOUDE-RIJNDIJK - De Leiden Marathon voert op zondag 14 mei onder meer door Hazerswoude-Rijndijk en Koudekerk aan den Rijn. Weggebruikers moeten op die dag rekening houden met afzettingen vanwege de verschillende hardloopwedstrijden.

De hardlopers komen via het Groenendijksepad Hazerswoude-Rijndijk binnen, waarna ze bij de Rijneke Boulevard in Zoeterwoude-Rijndijk via een pontonbrug de Oude Rijn oversteken. De Rijndijk wordt om die reden tussen Pleyn 68 en de Rijneke Boulevard in beide rijrichtingen afgesloten. Deze afsluiting duurt waarschijnlijk van 10.15 uur tot 12.30 uur.

Via de Achthovenerweg zetten de lopers koers richting Koudekerk aan den Rijn, waarna ze via de Lagewaard bij de Mattenkade de polder in gaan richting Hoogmade. Wegverkeer moet rekening houden met afsluiting van de Dorpsstraat, ter hoogte van de brandweerkazerne, in de richting van Leiden. Ook is het deel van de Lagewaard tussen de Mattenkade en Dorpsstraat afgesloten. De organisatie van de marathon verwacht dat deze straten tussen 10.30 en 12.30 uur afgesloten zijn.

Rijndijk-Oost nog steeds dicht

Naast de tijdelijke wegafsluitingen vanwege de Leiden Marathon, is de Rijndijk-Oost tussen Hazerswoude-Rijndijk en Alphen aan den Rijn nog steeds afgesloten vanwege werkzaamheden. Als alles volgens planning verloopt kan dat deel van de weg in september weer worden opengesteld voor alle verkeer.