Licht op groen voor ‘drie dagen’ VakantieSpel deze zomer

ALPHEN AAN DEN RIJN - De aangepaste vorm van het VakantieSpel in Alphen aan den Rijn is bekendgemaakt: de jaarlijkse spelletjesweek voor basisscholieren in de zomervakantie duurt weliswaar vijf dagen maar iedere deelnemer kan drie dagen meedoen. Per dag worden de activiteiten verspreid over drie verschillende locaties. Op deze manier kan het kinderevenement doorgaan ondanks de coronapandemie.

In april maakte de organisatie bekend dat als het VakantieSpel door kan gaan, dat het sowieso op een aangepaste manier zou zijn. Eén van de onderdelen wordt een speurtocht. Wat kinderen op de andere twee dagen gaan doen houdt de organisatie als verrassing. De kinderen moeten ook direct naar de spellocatie komen, er is geen centraal verzamelterrein bij voetbalvereniging Alphense Boys.

Het VakantieSpel heeft plaats van maandag 23 tot en met vrijdag 27 augustus. Zaterdag 19 juni start de inschrijving. Ouders en verzorgers kunnen dan aangeven op welke dagen het kind wil deelnemen. De inschrijving voor vrijwilligers is vorige week geopend.