Liesbeth Spies hoopt op tweede termijn als burgemeester van Alphen aan den Rijn

Gepubliceerd op 27 december 2019 om 13.47 uur

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - In december 2020 loopt de termijn van Liesbeth Spies als burgemeester van de gemeente Alphen aan den Rijn af. De voormalig minister van Binnenlandse Zaken hoopt op een tweede termijn als eerste burger. Dat zegt Spies (CDA) in het eindejaarsinterview met Studio Alphen.

'Ik heb altijd gezegd dat ik het een feest vind om burgemeester van Alphen aan den Rijn te mogen zijn en dat ik hoopte dat dat niet tot zes jaar beperkt zou blijven. Dat is precies het gesprek dat ik vanaf volgend jaar met de gemeenteraad en de commissaris van de koning ga voeren', aldus Spies.

De 53-jarige geboren en getogen Alphense wil de kerstdagen gebruiken om zelf, en met het thuisfront, goed na te denken over een nieuwe periode van zes jaar burgemeesterschap. Want gaat Spies, zoals ze eind 2014 bij haar aantreden beloofde, opnieuw zes jaar volledig volmaken? Ook als ze bijvoorbeeld door het CDA wordt gevraagd voor een ministerspost.

'Die belofte heb ik aan mezelf, alle inwoners van de gemeente Alphen en de gemeenteraad gedaan destijds. Wat je belooft, moet je doen. Dat is precies een van de dingen waar ik de komende tijd goed over ga nadenken.'

advertentie advertentie