Liesbeth Spies wordt herbenoemd, tot en met 2026 burgemeester van Alphen

Foto: John Wiersma (Jovimedia.nl)

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Liesbeth Spies (CDA) mag burgemeester van Alphen aan den Rijn blijven. De gemeenteraad heeft donderdagavond in een geheime gemeenteraadsvergadering besloten dat Spies op mag gaan voor een tweede ambtstermijn.

Spies' eerste periode van zes jaar als burgemeester loopt in december af. De 54-jarige geboren en getogen Alphense wil opgaan voor een tweede termijn en de gemeenteraad heeft daar donderdagavond mee ingestemd. 'U bent een boegbeeld voor Alphen aan den Rijn en een prettig mens in de omgang', zei VVD-fractievoorzitter Anouk Noordermeer namens de raadsleden.

'Ik ben heel blij in het vertrouwen dat u mij geeft en ik vind het heel bijzonder om met u aan een volgend avontuur van zes jaar mogen beginnen', reageert Spies. 'Ik vind het een feest om burgemeester te mogen zijn in de stad waar ik geboren en getogen ben.'

Formeel heeft de gemeenteraad besloten om in te stemmen met de voordracht tot herbenoeming. Via de commissaris van de koning van de provincie Zuid-Holland, Jaap Smit, en minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) moet de voordracht bekrachtigd worden. Dat laatste is een formaliteit dat in de komende maanden zal geschieden. Spies' tweede ambtstermijn gaat op 15 december in.