Liesbeth Spies zegt ‘nee’ tegen burgemeesterspost Den Haag

Gepubliceerd op 03 januari 2020 om 13.49 uur

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Liesbeth Spies wil geen burgemeester van Den Haag worden. Dat zegt de Alphense burgemeester naar aanleiding van berichtgeving in De Telegraaf vrijdag.

De krant noemt - op basis van een ingewijde bron - politieke kopstukken als Liesbeth Spies (CDA), Edith Schippers (VVD), Alexander Pechtold (D66), John Jorritsma (VVD) en Wim van de Donk (CDA) als potentiële opvolgers van de vorig jaar opgestapte Pauline Krikke (VVD).

'Ik vind Den Haag een prachtige stad en hoop dat de stad een goede nieuwe burgemeester vindt. Ik wil burgemeester in Alphen aan den Rijn blijven', is Spies' reactie op het De Telegraaf-artikel.

Termijn Spies loopt af

In de loop van 2020 moet duidelijk worden wie de nieuwe burgemeester van Den Haag wordt. Oud-minister en -commissaris van de koningin Johan Remkes (VVD) is op dit moment waarnemend burgemeester in de hofstad.

Het eerste termijn van Spies als burgemeester van Alphen loopt in december af. De 53-jarige oud-minister van Binnenlandse Zaken wil ook na 2020 burgemeester van de gemeente Alphen blijven. Het is aan de gemeenteraad om daar dit jaar een besluit over te nemen.

Lees ook: Liesbeth Spies hoopt op tweede termijn als burgemeester van Alphen aan den Rijn

advertentie advertentie