Lijsterlaan vanaf april maandenlang afgesloten voor werkzaamheden

ALPHEN AAN DEN RIJN - De Lijsterlaan in Alphen aan den Rijn gaat op de schop. In april starten de werkzaamheden, die naar verwachting tot december gaan duren. De weg is tijdens die periode afgesloten voor doorgaand verkeer.

Er worden werkzaamheden uitgevoerd aan het riool, de hemelwaterafvoer en het asfalt van de rijweg wordt vernieuwd. De weg wordt ingericht als een weg met een maximumsnelheid van 30 kilometer per uur. 'Het verlagen van de snelheid op de Lijsterlaan komt ten goede aan de leefbaarheid en veiligheid van bewoners en fietsers', meent de gemeente Alphen aan den Rijn. 

Tijdens de grootscheepse werkzaamheden worden ook sommige parkeervakken verbreed en enkele bomen in het gebied vervangen.

Kruising Willem de Zwijgerlaan en Koningin Julianabrug

Naast de reconstructie van de Lijsterlaan wordt ook de kruising met de Willem de Zwijgerlaan aangepakt. In de zomer zal dit kruispunt meerdere weken afgesloten worden. 'Tijdens de afsluiting wordt de verkeerslichtinstallatie op de Willem de Zwijgerlaan vervangen, het fietspad verbreed en wordt er een nieuwe asfaltverharding aangebracht', legt de gemeente uit.

Om de werkzaamheden aan dat kruispunt uit te kunnen voeren, zal de Koningin Julianabrug voor een periode van maximaal vier weken worden afgesloten voor alle verkeer. 'Deze werkzaamheden worden zoveel mogelijk tijdens de zomervakantie uitgevoerd, om de overlast zoveel mogelijk te beperken.'