Liquidatie Kelvin Maynard mogelijk te maken met gestolen cocaïne

Kelvin Maynard Foto: Studio Alphen

ALPHEN AAN DEN RIJN - De liquidatie van voetballer Kelvin Maynard lijkt te maken te hebben met een ruzie over gestolen drugs. Dat meldt mediapartner Omroep West, die aanwijzingen heeft dat de liquidatie drugsgerelateerd is.

De 32-jarige speler van Alphense Boys werd woensdagavond doodgeschoten in Amsterdam Zuid-Oost. Maynard zou mogelijk slachtoffer zijn van een vergeldingsactie, naar aanleiding van een grote hoeveelheid cocaïne die eerder werd gestolen. Het zou gaan om een partij van 400 kilo, met een straatwaarde van zo'n 20 tot 25 miljoen euro. Of Maynard van die zogeheten ripdeal wist, is nog maar de vraag.

Ook misdaadjournalist Hendrik-Jan Korterink meldt dat de moord te maken kan hebben met de ripdeal die is uitgevoerd door een vriend van de voetballer, een man uit Almere met de bijnaam Genna. Deze zou de partij cocaïne hebben gestolen van Piet W., een grote Surinaamse drugsbaas.

De man uit Almere werd in de nacht van 3 op 4 augustus beschoten in zijn woonplaats, vluchtte daarop naar Curaçao en is daar op 2 september geliquideerd, aldus Korterink.

Lees ook: Alphense Boys-speler Kelvin Maynard doodgeschoten