Gepubliceerd op 18 September 2019 om 12.11 uur

LIVESTREAM | Jaarmarkt in Alphen aan den Rijn

ALPHEN AAN DEN RIJN - Tienduizenden mensen brengen vandaag een bezoek aan de jaarlijkse jaarmarkt in Alphen aan den Rijn. Het evenement is tot en met vanavond live te volgen op radio bij Studio Alphen.

Verslaggevers van de lokale omroep zijn sinds woensdagochtend al in touw. Al vroeg worden de marktkramen in het centrum opgebouwd. Winkelcentrum De Aarhof organiseert een eetwedstrijd met de beroemde jaarmarktkoeken: de marketentsters. 'Ik hoop dat het droog blijft vandaag, maar anders staan we hier prima', zegt iemand van de organisatie lachend.

Vanavond wordt de Alphense jaarmarkt afgesloten met het straatfeest in de Julianastraat en de feestavond op het Rijnplein. Daar treden Menno Aben, de Hermes House Band, Barry Badpak, Het Feestteam en Wolter Kroes op.

Grootste jaarmarkt

'We hebben een variatie aan marktkramen', vertelt Hans van Beek namens de organisatie aan Omroep West. 'Daarnaast komen bezoekers attracties tegen op de route en een podium met artiesten. De mensen worden steeds weer verrast.'

De Alphense jaarmarkt is al jarenlang de grootste jaarmarkt van Nederland. 'Het is niet onze ambitie om de grootste jaarmarkt van Nederland te zijn', benadrukt Van Beek. 'Wel om de beste te zijn.'

De live radio-uitzending beluisteren kan via de radio, televisie en onderstaande livestream:advertentie
 
advertentie