Locatie jongerencentrum MAX lijkt meest geschikte plek nieuw sportcomplex

Foto: Studio Alphen

ALPHEN AAN DEN RIJN - De locatie waar nu jongerencentrum MAX gevestigd is, is volgens het college van burgemeester en wethouders de meest geschikte plek om een nieuwe sportaccommodatie te bouwen. Uit een eerste onderzoek naar een goede locatie, blijkt het perceel aan De Bijlen als beste mogelijkheid uit de bus te komen.

Eerder bleek uit marktonderzoek dat Alphen aan den Rijn, op basis van het aantal inwoners, ongeveer zes zogeheten gymzaaleenheden tekort komt. Een nieuwe accommodatie aan De Bijlen, op de plek van MAX en de naastgelegen vrachtwagenparkeerplaats, moet daar verandering in gaan brengen. Die locatie blijkt het meest geschikt. Het past ruimtelijk het beste, is financieel de meest aantrekkelijke optie en biedt 'qua duurzaamheid interessante kansen'. In het onderzoek zijn ook de locaties De Hoorn (naast het zwembad) en het parkeerterrein van ARC als mogelijke opties bekeken.

Wethouder Gert-Jan Schotanus (Nieuw Elan) zegt zoveel mogelijk gymzalen in het nieuwe gebouw te willen realiseren, maar het lijkt er niet op dat het tekort van zes gymzaaleenheden in een klap weggewerkt kan worden. In de eerste schetsen zijn ook 166 tot 216 nieuwe parkeerplaatsen opgenomen, als aanvulling op de al bestaande parkeerplaatsen langs De Bijlen.

Rijnstreekhal

In de aankomende maanden wordt het plan verder uitgewerkt. Daarbij wordt ook jongerencentrum MAX betrokken, zegt wethouder Schotanus toe. In het tweede kwartaal van dit jaar wordt het uitgewerkte plan voorgelegd aan het college van b en w. Daarna is het aan de gemeenteraad om er iets van te vinden.

De wethouder durft nog niet te zeggen wanneer het nieuwe sportcomplex af moet zijn. Wel is duidelijk dat het enigszins samenhangt met de Rijnstreekhal. Die sporthal heeft nog een levensduur van zo'n drie jaar. Het is niet de bedoeling dat die eerst gesloopt gaat worden voordat een nieuwe sportaccommodatie gerealiseerd is.