Logistiek centrum van Hoogvliet volledig verhuisd uit Alphen aan den Rijn

Foto: John van der Tol

ALPHEN AAN DEN RIJN - De reusachtige letters van supermarktketen Hoogvliet zijn verdwenen van het pand aan de Eikenlaan in Alphen aan den Rijn. Alle logistieke activiteiten van het bedrijf vinden inmiddels plaats in het nieuwe service- en distributiecentrum in Bleiswijk.

Een woordvoerder van Hoogvliet laat weten dat ze druk bezig zijn met het ontmantelen van het Alphense distributiecentrum. Alles in het pand wordt weggehaald en opgeruimd. Eind augustus moet dat zijn afgerond.

De supermarktketen zegt verder in gesprek te zijn met belangstellende partijen die hun intrek zouden willen nemen in het gebouw. Meer wil Hoogvliet daar op dit moment nog niet over kwijt.

Niet genoeg ruimte

Het bedrijf heeft altijd gezegd de intentie te hebben gehad om in Alphen aan den Rijn te blijven. Er ontstond echter een kink in de kabel toen Hoogvliet uitbreidingsplannen maakte. Samen met de gemeente Alphen aan den Rijn wist de supermarktketen geen geschikte locatie te vinden. Om die reden heeft Hoogvliet besloten uit te wijken naar een perceel in Bleiswijk, langs de A12.