Luydens verruilt Alphense Boys na twee maanden voor Zweden, Atay sluit per direct aan

ALPHEN AAN DEN RIJN - Zonder ook maar één basisplaats gehad te hebben is Diederick Luydens alweer vertrokken bij Alphense Boys. De twintigjarige centrale verdediger heeft na een trainingsstage bij een club op het derde voetbalniveau van Zweden (Atvidabergs FF) per direct een contract aangeboden getekend.

'Toen Diederick in november bij ons aansloot, heeft hij met het bestuur afgesproken dat hij in de winterstop mocht vertrekken als een profclub zich aandiende', verklaart Alphense Boys-trainer Hein van Heek. Luydens sloot dit najaar bij Alphense Boys, waar hij ook een deel van de jeugdopleiding doorliep, aan nadat hij geen nieuw profcontract aangeboden kreeg bij Jong Sparta Rotterdam.

Muhammed Atay komt Alphense Boys per direct versterken. De 22-jarige middenvelder zocht na een avontuur bij Yeni Orduspor (Turkije) een nieuwe club en was recent op proef bij Alphense Boys. 'Hij heeft tot en met Jong ADO Den Haag bij ADO in de jeugd gespeeld. Het is een goede voetballer en een erg leuke jongen', aldus Van Heek.

Hieronder is het interview met Hein van Heek over Diederick Luydens en Muhammed Atay te beluisteren.