Maandag groot lijsttrekkersdebat op televisie bij Studio Alphen, dit zijn de debatthema’s

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Bouwen in de Gnephoekpolder, wel of geen extra windturbines en ozb-verhoging. Het zijn drie van de tien onderwerpen tijdens het grote lijsttrekkersdebat van Studio Alphen en Gemeente Alphen aan den Rijn komende maandag. Het lijsttrekkersdebat in Theater Castellum wordt maandag 7 maart om 20.00 uur live uitgezonden door Studio Alphen op televisie, radio en via de livestream op www.studioalphen.nl.

Exact een week voordat de eerste stembureaus voor de gemeenteraadsverkiezingen opengaan, debatteren de twaalf politieke kopstukken over vijf verschillende thema's: woningbouw, duurzaamheid, financiën, sociaal domein en lokale democratie.

Naast bouwen in de polder, windmolens en belastingverhoging kruisen de lijsttrekkers met elkaar de degens over onder andere sociale huurwoningen, jeugd- en ouderenzorg, diftar (betalen per weggooien afvalzak) en het vertrouwen in de lokale politiek. Het lijsttrekkersdebat staat onder leiding van televisiepresentatrice Inge Diepman, bekend van onder meer het programma Het zwarte schaap.

Op 14, 15 en 16 maart kan gestemd worden voor de gemeenteraadsverkiezingen. Benieuwd wie de grootste partij wordt, naar de zetelverdeling en of alle deelnemende partijen een plek in de nieuwe gemeenteraad krijgen? Kijk dan woensdag 16 maart naar de uitslagenavond van Studio Alphen. De televisie-uitzending vanuit het gemeentehuis begint om 21.00 uur en duurt tot in de nacht.

Lees ook: Op welke partij wil jij stemmen? Bekijk nu alle interviews met de lijsttrekkers