Gepubliceerd op 13 Januari 2020 om 12.42 uur

Nieuwjaarsuitzending De Voetbalkantine maandagavond op de radio bij Studio Alphen

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Iedere tweede maandag van januari luidt Studio Alphen het nieuwe jaar in met een nieuwjaarsborrel voor onder meer bestuursleden en technische staf van alle voetbalclubs uit de gemeente Alphen. Vanuit het sponsorhome van gastheer ARC maakt Studio Alphen gelijktijdig zijn nieuwjaarsuitzending van het radioprogramma De Voetbalkantine. Tussen 20.00 en 22.00 uur praten voetbalverslaggevers Peter Fase en Erik Joustra met tafelgasten over de actualiteit in het lokale amateurvoetbal.

(Vice)voorzitters Ton van Munsteren (Alphia) en Henk Mulder (BSC '68) openen het bal met een interview over het sterk groeiende ledenaantal binnen hun clubs, iets dat een unicum is binnen het verenigingsleven in Nederland. Hoofdtrainers Wilco Wapenaar van Hazerswoudse Boys en Jack Harmsen van Zwammerdam schuiven vervolgens aan tafel om te praten of de prestaties van hun beide teams dit seizoen.

Vrouwenvoetbal en JO19-1

Vrouwenvoetbal is populair. ARC en Floreant spelen met hun eerste vrouwenvoetbalteams het hoogst in deze regio. Aanvoerders Yvette Verschuur en Pascalle van Leeuwen komen daarover praten. Hoe bevalt de overstap deze zomer van het zondag- naar het zaterdagvoetbal bij Bernardus? En waarom onderzoekt AVV Alphen momenteel om hetzelfde te doen? Dick Staathof van Bernardus en Cindy van Baarle of Rob de Lange van Alphen delen hun ervaringen.

De JO19-1 (voorheen A1) van Alphense Boys en ARC doen het voor beide verenigingen historisch goed. Er komt een nieuwe JO21-1-competitie en veel A1-spelers stromen door naar het eerste elftal. Beide trainers, Revy Rosalia en Dennis Tijssen, komen er honderduit over vertellen. De uitzending wordt afgesloten door twee steunpilaren in het vlaggenschip van Koudekerk en Aarlanderveen: Bas van Heerdt en Mike Busse.

Lees ook: Luisteren via de online livestream naar de radiouitzending vanavond? Klik dan hier

advertentie
 
advertentie