Man (19) uit gemeente Alphen aan den Rijn overleden door drugsgebruik bij feest

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Een 19-jarige man uit de gemeente Alphen aan den Rijn is zaterdagavond overleden bij een technofeest in de Maassilo in Rotterdam. Dat bevestigt de politie aan Omroep West, mediapartner van Studio Alphen. De man is overleden als gevolg van drugsgebruik. Nadat duidelijk werd dat hij was overleden, is het feest gestaakt.

Agenten waren opgeroepen omdat de jongen zich agressief gedroeg, maar eenmaal ter plaatse bleek dat hij onwel was geworden. Hulpverleners hebben geprobeerd hem te reanimeren, maar rond 23.30 uur overleed hij. 'Een arts heeft vastgesteld dat dat het gevolg was van het drugsgebruik', zegt een politiewoordvoerster. Of het om een overdosis ging kan ze niet zeggen. 'De drugs hebben processen op gang gebracht in zijn lichaam waardoor hij is overleden.'

Het feest is daarop gestaakt. Volgens de woordvoerster zijn de feestgangers weggegaan toen daarom werd gevraagd. 'Dat leverde geen problemen op.' Om privacyredenen wil de politie niet zeggen uit welke plaats in de gemeente Alphen aan den Rijn het slachtoffer komt.