Man (22) uit Hazerswoude-Dorp opgepakt voor woningoverval op kerstavond

Geschreven door: Mike Mourits

HAZERSWOUDE-DORP - Een 22-jarige man uit Hazerswoude-Dorp is dinsdag door de politie opgepakt omdat hij ervan wordt verdacht betrokken te zijn bij een woningoverval in Leiden, vorig jaar op kerstavond. Bij die overval werd de bewoner van het huis beroofd van meerdere goederen, waaronder sieraden.

Op 24 december 2021 werd er rond 18.00 uur aangeklopt bij een woning aan het Jacques Urlusplantsoen in Leiden. 'Nadat de bewoner open deed drongen twee mannen de woning binnen', legt de politie uit. Na enkele minuten verlieten zij de woning weer, inclusief buit. 

Ook een 18-jarige man uit Gouda en 19-jarige man uit Amsterdam zijn aangehouden voor de woningoverval. 'Bij de 19-jarige man die in Amsterdam werd aangehouden is een vuurwapen gelijkend voorwerp aangetroffen', meldt de politie. Alle verdachten zitten op dit moment nog vast en worden gehoord.

Vorige week heeft de politie in de directe omgeving van de overval en het treinstation Leiden Centraal stoepborden geplaatst om deze zaak onder de aandacht te brengen. Ook deelde de politie foto's van de overvallers op internet. Die zijn inmiddels verwijderd.