Man (30) aangehouden voor beschieten tattooshop in Alphen aan den Rijn

ALPHEN AAN DEN RIJN - Een 30-jarige man uit Maasdijk is aangehouden voor het beschieten van een tattooshop in de Julianastraat in Alphen aan den Rijn. Op woensdag 15 juni schakelde de eigenaar van de zaak de politie in, nadat hij meerdere kogelgaten in de pui van de tattooshop vond.

De verdachte zit op dit moment nog vast, meldt een woordvoerder van de politie desgevraagd. Over een mogelijk motief voor de beschieting, kan de politie op dit moment nog niets zeggen. Wel meldt de woordvoerder dat het onderzoek nog in volle gang is.

Op last van burgemeester Liesbeth Spies (CDA) moest de zaak twee weken de deuren sluiten. Het doel van die gedwongen sluiting was om een eventuele dreiging op de locatie weg te nemen en de politie in staat te stellen om zorgvuldig onderzoek te doen. 'Uit het politieonderzoek dat tot nu toe is uitgevoerd, is geen aanleiding naar voren gekomen om de zaak langer gesloten te houden', meldde een woordvoerder van de gemeente na twee weken, toen de tattooshop weer open mocht.