Man (35) gebruikt invalidentoilet in ziekenhuis als kampeerplek

ALPHEN AAN DEN RIJN - De politie heeft vrijdagochtend een 35-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden in het Alrijne ziekenhuis in Alphen aan den Rijn. Hij bleek een invalidentoilet in het ziekenhuis als kampeerplek te gebruiken.

Agenten kregen bij het ziekenhuis te horen dat een man al een tijd lang op het toilet zat. 'Bij aankloppen gaf de meneer aan of we nog eventjes wilden wachten, maar hij besloot de deur voor ons niet open te doen', legt de politie uit. Daarop besloten agenten de deur zelf maar te openen.

Volgens de agenten had de man het idee om langer op het toilet te verblijven dan gebruikelijk. 'Uit de ruimte kwam namelijk een sterke geur van alcohol en sigaretten. Ook lag er een tandenborstel en tandpasta op de wasbak.' Daarnaast had de man zoveel spullen door het toilet gespoeld, dat het verstopt was geraakt.

De man is aangehouden voor vernieling en overgebracht naar het politiebureau. Daar wilde de man niet meewerken met de politie, waarna hij een weekend lang in de cel is beland.