Man is net vrij uit gevangenis, zwaait met piemel naar agenten en wordt weer opgepakt

ALPHEN AAN DEN RIJN - Je zou verwachten dat iemand die vrijkomt uit de gevangenis in Alphen aan den Rijn zich voorlopig wel gedraagt. Een 33-jarige man bewees afgelopen vrijdagmiddag het tegendeel. Hij werd kort na zijn vrijlating opgepakt door de politie vanwege meerdere overtredingen, waaronder het zwaaien met zijn piemel naar agenten.

Bij de politie werd melding gemaakt van een dronken man op het Stationsplein. De man was net vrijgekomen uit de penitentiaire inrichting en wilde weer terug naar Amsterdam. 'Echter was hij al zo onder invloed van drank en drugs, dat hij voor overlast zorgde', legt de politie uit.' Agenten spraken de man aan, waarbij ze hem vroegen of hij met de trein richting Amsterdam wilde. 'Dit wilde de man niet en hij begon de collega's te beledigen', aldus de politie.

Daar bleef het echter niet bij. De man besloot met zijn geslachtsdeel naar de agenten te zwaaien. Hierop werd de man aangehouden. 'Dit ging niet al te makkelijk. Toen de man in de politieauto werd gezet, begon hij de collega's in het gezicht te spugen.' Uiteindelijk is de 33-jarige man aangehouden voor belediging, openbare schennispleging en mishandeling.