‘Man met het grootste hart van Rotterdam’, Sander de Kramer, spreekt bij Buurten & Zo

Buurten & Zo Foto: Google Street View

ALPHEN AAN DEN RIJN - Sander de Kramer vertelt woensdag 10 mei bij ontmoetingsplek Buurten & Zo over zijn werk als journalist en zijn drijfveren om anderen te helpen.

Een paar maanden geleden was hij nog kandidaat bij Wie is de Mol. Nu komt Sander de Kramer naar Alphen aan den Rijn om te vertellen over 'het mooie werk dat hij doet' als journalist en als activist.

Sander de Kramer wordt wel de man met het grootste hart van Rotterdam genoemd. In deze stad zette hij, als voorvechter voor dak- en thuislozen, de straatkrant op. Hij richtte de Sunday Foundation op waarmee hij honderden kinderen uit de diamantmijnen in Siera Leone haalde en naar school stuurde. Voor dit initiatief kreeg hij de eretitel Chief Ouwe Dibbes. Hij bracht tientallen kacheltjes, gemaakt door mensen uit de gevangenis, naar Oekraïne. En hij won de Four Freedom Award waarmee hij in het rijtje staat met Nelson Mandela.

'Als ik onrecht zie, komt er een soort oerinstinct bij me omhoog' - Sander de Kramer

‘Als ik onrecht zie, komt er een soort oerinstinct bij me omhoog’, zijn de woorden van Sander de Kramer. Woensdag 10 mei vertelt hij vanaf 20.00 uur zijn verhaal bij Buurten & Zo aan de Hoflaan. Mooie verhalen om naar te luisteren, te inspireren en te verbinden. Een avond om elkaar te ontmoeten. Toegang is gratis, opgeven is wel nodig en kan voor 5 mei via info@buurtenenzo.nl.