Man op motorscooter aangehouden na achtervolging en reeks overtredingen

HAZERSWOUDE-DORP - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een man aangehouden in Hazerswoude-Dorp na een melding van scooterraces op het ITC-terrein. De man reed op een motorscooter met een vals en afgeplakt kenteken. 'Alsof het een wedstrijd met ons moest worden.'

Het voertuig van de man viel agenten al snel op. 'Een motorscooter met valselijk gemonteerd bromfietskenteken, dat ook nog vergen en afgeplakt was', legt de politie uit. De bestuurder wilde niet gecontroleerd worden en ging ervandoor. De achtervolging, waarbij de bestuurder onderuit ging op de Roemer en vervolgens weer doorreed, eindigde op een doodlopende weg. Aan de Denemarkenlaan wisten agenten de man aan te houden.

Tegen de 25-jarige man uit Waddinxveen is een proces verbaal opgemaakt, onder andere vanwege het niet hebben van een rijbewijs, het onder invloed zijn van drugs en het voeren van een vals kenteken. De motorscooter is in beslag genomen omdat de bestuurder er zonder rijbewijs mee reed en omdat het voertuig niet geregistreerd is onder een Nederlands kenteken. 'De officier van justitie zal binnenkort beslissen wat ermee gebeurt', aldus de politie.