Marcel Vondeling nieuwe trainer Alphia: ‘Mijn oom Bas Bijl is erelid’

ALPHEN AAN DEN RIJN - Marcel Vondeling is aangesteld als de nieuwe hoofdtrainer van Alphia. De 38-jarige inwoner van Hazerswoude-Rijndijk volgt Angelo Leverock op, die na dit seizoen plaatsmaakt na zeven jaren. Vondeling is op dit moment nog trainer van DOSR, waar hij op zijn beurt het veld moet ruimen vanwege een fusie. DOSR en WVC gaan samen tot EMM '21 en de nieuwe voetbalclub uit Roelofarendsveen wil een nieuw gezicht voor de spelersgroep.

'Alphia heeft van begin af aan op één gestaan bij mij', reageert Vondeling op zijn nieuwe baan. 'De club straalt professionaliteit uit, ik heb er een familiaire band mee en er zijn genoeg uitdagingen.' Vondeling noemt zijn oom Bas Bijl, die erelid in ruste is bij Alphia. Meerdere neven van de oud-voetballer van onder meer ARC spelen op dit moment bij de oranjehemden.

Vondeling ziet veel potentie in de club. 'De accommodatie is prachtig. Toen Alphia daar tien jaar geleden naartoe verhuisde, telde de club 300 leden. Nu zijn het er 750. Alphia vaart een nieuwe koers en het is de bedoeling dat er meer doorstroming vanuit de jeugd komt. Ik vind het heel gaaf om daar mijn steentje aan bij te dragen', besluit de oefenmeester. 'Marcel heeft ons weten te overtuigen van zijn aanpak', zegt Alphia-bestuurslid Dennis van der Kaaij op zijn beurt. 'Die past bij onze ambitie en de plannen om met het eerste elftal door te groeien.'

Lees ook: Alphia neemt na 7 jaar afscheid van trainer Angelo Leverock: 'Zag het aankomen'