Mark Glissenaar per direct weg als hoofdtrainer bij Tempo

Foto: Studio Alphen

ALPHEN AAN DEN RIJN - Mark Glissenaar heeft besloten om per direct te stoppen als trainer van het vlaggenschip van Tempo. Glissenaar heeft er te weinig vertrouwen in dat hij de Alphense korfballers goed kan klaarstomen voor de beslissende fase van de zaalcompetitie. Tempo laat weten dat Glissenaar in goed overleg met het bestuur en technische commissie van de vereniging zijn functie voortijdig neerlegt.

Tempo zegt het besluit van Glissenaar te betreuren, maar tegelijkertijd zijn keuze te respecteren. Jessica Zeevaart zal het seizoen afmaken als trainer. 'Vanwege een reeds geplande vakantie kan de oud-hoofdcoach van de Alphense club niet eerder dan 5 april op de bank plaatsnemen', legt Tempo uit. 'Tot die tijd combineert Tempo 2-trainer Sanne Broeksma de coaching van haar eigen team met de coaching van Tempo 1.'

Eerder werd al duidelijk dat Glissenaar na dit seizoen zou stoppen als hoofdcoach. Broeksma wordt de nieuwe hoofdcoach van het vlaggenschip.

Kruisfinales

Ongeacht wat aanstaande zaterdag de uitslag wordt van de wedstrijd van Tempo 1, eindigt de ploeg las derde in de competitie. Dat betekent dat Tempo 1 twee kruisfinalewedstrijden speelt tegen Nieuwerkerk: op dinsdag 29 maart en op zaterdag 2 april.

Als Tempo deze finales verliest, spelen de Alphense korfballers volgend jaar in de hoofdklasse. De winnaar van deze twee wedstrijden speelt om een plek in de tussenklasse, een zogenaamde promotieklasse tussen de hoofdklasse en de Korfbal League. Dat laatste is het hoogste korfbalniveau van Nederland.