Maureen Koster verovert met overmacht NK-goud: ‘Mijn manier om beste uit mezelf te halen’

BOSKOOP/ALPHEN AAN DEN RIJN - Maureen Koster is zondag voor de tweede keer in haar carrière Nederlands indoorkampioen op de 3000 meter geworden. De 28-jarige atlete was met 8.56,69 ruim zestien seconden sneller dan de nummer twee.

Koster gebruikte de race als 'training' in aanloop naar de Europese kampioenschappen over twee weken. De eerste 2000 meter liep de Boskoopse achter Diane van Es aan, om met nog 2,5 ronde te gaan een beslissende versnelling te plaatsen. 'Mijn plan was om Diane te volgen tot een kilometer voor het einde. Die laatste kilometer domineren is wel mijn manier om een wedstrijd te winnen en het beste uit mezelf te halen in een race', reageerde de nummer drie van de EK in 2015 na afloop.

De Alphense Leonie van Vliet werd vijfde (7,58) op de 60 meter, achter topatletes als Naomi Sedney, Jamile Samuel en Marije van Hunenstijn. Ludo van Nieuwenhuizen liep een persoonlijk record op de 800 meter (1.49,75), maar dat was onvoldoende voor de Alphenaar om de finale te halen.