Mazzel voor Tim en Tom Coronel in negende etappe Dakar Rally

ALPHEN AAN DEN RIJN - Op de 31ste plek zijn Tim en Tom Coronel dinsdag geëindigd in de negende etappe van de Dakar Rally. De tweelingbroers finishten niet op grote achterstand van de rest van het deelnemersveld. De twee staan 27ste in het algemeen klassement.

Toch kwam de auto niet ongeschonden uit de strijd. 'In het laatste deel hadden we opeens het idee dat de auto anders aanvoelde. Daarom reden we de laatste 150 kilometer naar de finish maar wat rustiger, uit angst dat er iets zou afbreken. We zijn niet gaan kijken maar eenmaal aan de streep bleek dat de rollbar gebroken was. Het voelde al heel los aan de achterkant dus we hebben wel een beetje mazzel gehad dat we zo naar de finish konden rijden', concludeert Alphenaar Tim Coronel.

'Het begin van de proef was net een trial met alleen maar stenen, we hobbeldebobbelden alle kanten op. Op dat stuk hebben we maar heel voorzichtig gereden om geen banden stuk te rijden. Om ons heen stonden ze overal al wielen te wisselen maar wij kwamen er ongeschonden doorheen', blikt Tom terug.