Met viral gegane scorende doelman onder de lat wint AZC ook van PSV

ALPHEN AAN DEN RIJN - David Gyorgy was vorig weekend de held van AZC Alphen. De Hongaarse doelman maakte zijn officiële debuut in het vlaggenschip van de waterpolo-landskampioen uit 2018. In de uitwedstrijd tegen De Ham, de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen, stond het 8-8. Als keeper zwemt Gyorgy met nog acht seconden te spelen mee naar voren en scoort in de allerlaatste seconde het winnende doelpunt: 8-9. De videobeelden van zijn doelpunt gingen afgelopen week viral in Hongarije.

'Dankzij de nieuwe spelregels mag de doelman de middenlijn passeren', legt Gyorgy uit, die zichzelf deze zomer bij AZC introduceerde als de meeste scorende keeper van Europa. 'Je ziet dat steeds vaker in internationale wedstrijden. Het gebeurt niet iedere wedstrijd dat een keeper scoort, maar het is wel mooi dat dit het winnende doelpunt was.'

Zaterdagavond speelde AZC voor het eerst thuis. Het Eindhovense PSV werd moeiteloos opzij gezet (18-10). De naar AZC teruggekeerde Andreas Miralis was de grote man in de ploeg van coach Ron van der Wild. De Griek vond acht keer het net. Opvallend was het doelpunt van Adam Maklari. In principe gestopt als speler vanwege een slepende blessure, als trainer nu de rechterhand van coach Van der Wild, maar dit weekend zijn opwachting makend en scorend.

Periodestanden AZC Alphen - PSV 18-10 (5-2, 3-3, 5-3, 5-2). Doelpuntenmakers AZC: Andreas Miralis (8x), Robin Lindhout (3x), Jacopo Mandolini (3x), Attila Kincses (2x), Laszlo Nagy, Adam Maklari.

Hieronder zijn de radio-interviews met David Gyorgy, Nathan de Zwaan en Ron van der Wild te beluisteren.