Middelbare scholen mogen vanaf maandag volledig open, maar gaan ze dat ook?

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Geen van de middelbare scholen in de gemeente Alphen aan den Rijn gaat vanaf aankomende maandag weer volledig open. Het demissionaire kabinet besloot vorige week dat de coronamaatregelen dermate versoepeld worden dat leerlingen weer vijf dagen in de week fysiek onderwijs kunnen krijgen, maar de middelbare scholen hebben een week langer voorbereidingstijd nodig.

'Wij gaan nog een weekje door met groepen. Dit betekent dat leerlingen om de dag fysiek op school komen en de andere dag online les volgen. Volgende week gebruiken we om de volledige opening op een veilige en verantwoorde manier voor te bereiden', legt schooldirecteur Ezra Meijer (Scala College) uit. 'Met name om de consequenties voor de docenten goed onder de loep te nemen', verklaart Johan Wijnhorst van het Wellantcollege.

Maandag 7 juni

Maandag 7 juni wordt de eerste volledige schooldag voor het Ashram College (Alphen aan den Rijn), Coenecoop College (Boskoop), Groene Hart (Alphen aan den Rijn en Hazerswoude-Dorp), Scala College (Alphen aan den Rijn) en Wellantcollege (Alphen aan den Rijn en Boskoop). 'We moeten aan veel regels voldoen en het is ook eindexamentijd, dus we hebben iets meer voorbereiding nodig', reageert het Coenecoop College.

'We zijn als school verantwoordelijk voor de veiligheid van onze leerlingen en medewerkers en binnen dit spanningsveld willen we het zo veilig mogelijk organiseren. De komende week hebben we nodig om het onderwijs praktisch te regelen, het rooster aan te passen en voor andere voorbereidingen', laat een woordvoerder desgevraagd namens de verschillende Groene Hart-scholen weten.

Lees ook: Middelbare scholieren weer naar school: een behoorlijk gepuzzel