Minister Grapperhaus in gesprek met Alphense politie: ‘Mooi dat minister oog heeft voor ons werk’

ALPHEN AAN DEN RIJN - Minister Ferdinand Grapperhaus van Justitie en Veiligheid heeft dinsdag uitvoerig gesproken met politieagenten en buitengewoon opsporingsambtenaren uit deze regio. Onder meer door twee agenten van Politie Alphen aan den Rijn laat de minister zich bijpraten over het politiewerk in coronatijd. 'Hij was oprecht geïnteresseerd', heeft Kimberley ervaren.

Kimberley, die haar achternaam liever niet gepubliceerd ziet, maakt deel uit van het horecasurveillanceteam in Alphen. Met de minister bespreekt zij wat de gevolgen van de coronamaatregelen voor haar werk inhouden. 'Nu de horeca gesloten is, begeven wij ons meer in de wijk. Mensen zoeken elkaar buiten het centrum op', legt Kimberley uit.

Haar Alphense collega van het noodhulpteam geeft bij de minister aan dat het op bepaalde momenten niet altijd mogelijk is om aan alle maatregelen te voldoen. Bijvoorbeeld bij (levensbe)dreigende situaties. 'Daarom is het belangrijk dat wij onze gezondheid goed in de gaten houden. Wij zijn voldoende uitgerust om in deze coronatijd ons werk goed te kunnen doen', stelt Kimberley.

Bijzonder

'Het is mooi dat de minister oog heeft voor ons werk en de werkvloer', antwoordt Kimberley op de vraag hoe ze het vond om met de minister, in het bijzijn van de burgemeester van Leiden als voorzitter van Veiligheidsregio Hollands Midden, in gesprek te gaan. 'Ik vond het bijzonder. Hij heeft geïnteresseerd geluisterd naar onze ervaringen en verteld dat hij onze inzet op prijs stelt.'