Minister laat hoop op Bodegravenboog (aansluiting N11-A12) in duigen vallen

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Minister Cora van Nieuwenhuizen (VVD) is niet van plan om de zogeheten Bodegravenboog aan te leggen. Geen directe verbinding dus vanaf de N11 bij Bodegraven naar de A12 richting Den Haag. Dat heeft de minister woensdag verteld aan de Tweede Kamer.

In 2012 zijn er afspraken gemaakt tussen rijk, provincie en gemeente over de verdubbeling van de afrit van de N11 bij Bodegraven. Die oplossing zou voor de middellange termijn voldoende moeten zijn, was toen het oordeel. Daarnaast is de Bodegravenboog te duur, vindt Nieuwenhuizen.

In AD Groene Hart reageert burgemeester Christiaan van der Kamp (Bodegraven-Reeuwijk) op de mededeling van de minister. Hij wil de afspraak van destijds nog eens onder de loep nemen, maar concludeert ook dat het besluit van destijds de fileproblemen op de N11 niet hebben verholpen.

Hoopvolle opmerking VVD-kamerlid?

SGP is voorstander van de Bodegravenboog en vroeg de minister in de Tweede Kamer naar de mogelijkheden. Het meest opvallend is misschien nog wel de opmerking van VVD'er Remco Dijkstra. De partijgenoot van Van Nieuwenhuizen vindt dat zijn eigen minister de verbinding van de N11 naar de A12 niet als een los verkeersvraagstuk moet zien. Hij wil dat de minister het knelpunt meeneemt als onderdeel van de gehele aanpak van de A12, van De Meern tot Gouda. Het rijk trekt 100 miljoen euro extra uit in het regeerakkoord voor maatregelen op de A12.