Modeshow Limes a gogo in winkelcentrum Aarhof

ALPHEN AAN DEN RIJN - In winkelcentrum Aarhof is vrijdagmiddag de modeshow Limes a gogo van Atelier Verfstreken bij te wonen. De kunstenaars van Atelier Verfstreken van zorginstelling Ipse de Bruggen en leerlingen van het Groene Hart Lyceum lopen samen over de rode loper in zelf ontworpen en gemaakte Romeinse kostuums.

Alle kostuums zijn van duurzame materialen gemaakt. Van 13.00 tot 15.00 uur hebben de kunstenaars en de scholieren hun moment of fame op de catwalk. Atelier Verfstreken van Ipse de Bruggen en de winkeliers van het centrumgebied zetten zich samen met de scholieren van het Groene Hart Lyceum in om er vrijdag voor iedereen een feestelijke middag van te maken.

De modeshow is tijdens de Archeologiedagen die vrijdag 17, zaterdag 18 en zondag 19 juni onder andere in Alphen aan den Rijn plaatsvinden. Daarbij wordt het verleden tot leven gebracht met honderden activiteiten door het hele land.

Meer te doen

Voor kinderen is er deze middag een archeologische workshop en er is een Romeinse speurtocht met een prijsvraag in de etalages. Een Archeon-tolk loopt rond en vertelt over de Romeinse geschiedenis. Er is muziek, verkoop van spulletjes en een fotoshoot, waarbij bezoekers een selfie kunnen maken met een Romein.

De expositie Limes a gogo en de speurtocht blijven na de modeshow, gedurende het Limesjaar 2022, te zien in de etalages van winkelcentrum Aarhof en in de Van Mandersloostraat en de Van Boetzelaerstraat.