Mogelijke naam gewelddadige overvaller genoemd, politie wil tipgever spreken

ALPHEN AAN DEN RIJN - De politie wil in contact komen met de tipgever die een naam van een mogelijke dader van een gewelddadige woningoverval in Alphen aan den Rijn heeft doorgegeven. Die informatie kwam binnen via politie.nl en het rechercheteam heeft nog een aantal aanvullende vragen, maar het is tot nu toe onbekend wie de tip gaf. Bij de overval werden een man en vrouw bedreigd met een vuurwapen, geschopt, geslagen en vastgebonden. De daders vertrokken onder andere met een televisie en een trouwjurk.

De slachtoffers van 54 en 59 jaar liggen in de nacht van zondag 23 op maandag 24 oktober rond 2.30 uur te slapen in een huis aan de Kaninefatendreef. Plotseling staan de twee mannen in hun slaapkamer. Ze worden bedreigd met een vuurwapen en een mes en de daders willen weten waar de kluis en het geld is. Maar dat hebben de slachtoffers niet. De mannen geloven dat niet en worden steeds gewelddadiger.

De man en de vrouw worden geslagen, geschopt en uiteindelijk vastgebonden. De overvallers doorzoeken het huis en vragen steeds weer waar het geld is. De slachtoffers blijven maar aangeven dat dat er niet is. Ze worden op hun hoofd geslagen, de man wordt met een mes bewerkt en ze proberen de vrouw te smoren.

Koffer met bruidsjurk gestolen

Uiteindelijk vertrekken de overvallers met een weekendtas, de tv en rode koffer. Daar zit de bruidsjurk van de vrouw in, omdat het stel trouwplannen heeft. Voor de mannen vertrekken plakken ze de monden van de slachtoffers af en maken hun telefoons onklaar. Pas na een uur weten de twee zich te bevrijden.

Zowel de man als de vrouw zijn gewond geraakt aan hun hoofd en moesten worden behandeld in het ziekenhuis. Naar omstandigheden gaat het nu weer goed met hen. Ze zijn inmiddels getrouwd. De politie doet nog onderzoek naar het motief van de daders nog. De bewoner van het huis heeft weleens tegen bekenden gezegd dat hij thuis wat geld bewaarde, maar dat dat niet om noemenswaardige bedragen ging. Mogelijk is dat gerucht via via bij de overvallers terecht gekomen. Ze leken er van overtuigd dat er veel te halen viel.

25 tot 30 jaar

De overvallers hebben met de buit zo'n 500 meter door de wijk Kerk en Zanen gelopen. Ze zijn voor het laatst gefilmd in de buurt van de school aan de Vuurlaan. De politie hoort het nog graag als mensen weten waar ze vanaf daar naartoe zijn gegaan. De een is wat langer dan de ander. De kleinste draagt een zwarte broek met twee witte strepen aan de zijkant ter hoogte van de knieën, een zwarte jas en zwart/witte sportschoenen.

De langste man draagt een blauwe spijkerbroek met scheuren en draagt deze wat afgezakt van zijn billen. Hij draagt een donkere jas met lichte mouwen hij heeft opvallende rood/witte sportschoenen aan. De leeftijd van deze man wordt geschat op 25 tot 30 jaar.

Weet u wie het zijn?

Bel de opsporingstiplijn: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Bel het Team Criminele Inlichtingen: 088-9645044
Of vul een digitaal tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem

Team West, het opsporingsprogramma van Omroep West, besteedde eerder ook al aandacht aan deze zaak. De bijbehorende video is hieronder te bekijken.