Muziekfestijn met verrassingen tijdens 32ste editie Taptoe Alphen

ALPHEN AAN DEN RIJN – Het Lauraplein veranderde afgelopen weekend tijdens de 32ste editie van Taptoe Alphen in een bruisende symfonie van muziek. Onder toeziend oog van burgemeester Liesbeth Spies vertoonden de lokale verenigingen en landelijke topkorpsen hun muzikale kunsten aan het Alphense publiek.

Voorafgaand aan de Taptoe begonnen de muziekkorpsen met een rondgang door het centrum als warming-up. De Boskoopse Scoutingband de Schouw mocht het spektakel openen. De scoutingband was op zaterdagavond voor het eerst op een taptoe te zien en horen.

De toeschouwers werden ook getrakteerd op een aantal verrassingen. Zo speelde Trompetterkorps Alkmaar op zogeheten ‘natuur-instrumenten’ met slechts één enkel ventiel. Daarnaast presenteerde de showcombinatie DSS/Con Brio uit Aarlanderveen en Alphen aan den Rijn hun nieuwe show ‘water, wind en wieken’. De Majorettes van Alphen zorgden ervoor dat het geheel een feest was om naar te kijken.

Publiek geniet volop van de muziek

Daarna was het de beurt aan landelijke korpsen Tamarco uit Leiderdorp, METRO uit Scheveningen en Laurentius uit Voorschoten. Deze drie korpsen zijn bekend in binnen- en buitenland en ze lieten het publiek meezingen en genieten.

De taptoe werd afgesloten met een gezamenlijke finale. De korpsen marcheerden ten slotte door het centrum terug naar de omkleedruimte aan de Paradijslaan. 'Mensen kwamen zelfs uit hun huizen of stonden op balkons om de voorbijtrekkende stoet te aanschouwen, aldus de organisatie. 

De Stichting Taptoe Alphen aan den Rijn (STAR) is blij dat de nieuwe locatie aan het Lauraplein zo passend bleek te zijn voor de Taptoe. De organisatie stelt zich als doel ieder jaar een vrij toegankelijk evenement voor alle Alphenaren neer te zetten om zo op muzikale wijze de Alphense Feestweek te openen. STAR hoopt volgend jaar met hulp van sponsors en medewerking van de gemeente weer een 33e editie van de Taptoe te kunnen organiseren.