Muziekmarkt nieuw onderdeel van Parkkunst in Park Rijnstroom

Foto: Parkvilla

ALPHEN AAN DEN RIJN - Het culturele festival Parkkunst is ook dit jaar op Koningsdag te bezoeken in Park Rijnstroom. Het evenement op 27 april vanaf 11.30 uur is er voor de hele familie en bruist van de activiteiten.

In het park klinkt op Koningsdag live muziek, er is straattheater met Hout & Hout, een buitenbios, kunst en cultuur, een kinderpark, eten en drinken en tal van kunstkramen met demonstraties. Nieuw is de cd- en platenmarkt.

Op het grote podium in het park treden live op: SoulFuzion, winnaar bandcontest Alphen on Fire: SANN!E & Friends, Rockin’ Stones, Madless en Dilana Smith. Op het podium voor Parkvilla zorgen de Nieuwe Muziekschool Alphen, popkoor Vocalize, Productiehuis Alphen en de dansafdeling van Parkvilla voor een gevarieerd programma. Nieuw is de muziekmarkt op het terras achter Parkvilla. Een platen- en cd markt, een gevarieerd aanbod voor schappelijke prijzen met muziek van DJ Mister Groove.

Zelf kunstwerk maken

Naast de kunstkramen van professionele kunstenaars die regelmatig demonstraties geven is er voor het eerst de mogelijkheid een kunstwerk van gerecyclede materialen te maken onder leiding van docente Jolieke Kessels. Alle bezoekers kunnen hier hun creativiteit in kwijt.

Voor kinderen is er ook genoeg te beleven met zweefmolen Engeltjesmolen, schminken met schminkartiest Layla Kühnen, circus Pret workshop, een eigen koninklijke monogram maken met docente Els Mulder en poffertjes en suikerspinnen van de Rotary Woubrugge, die hiermee geld ophaalt voor het Open Venster Alphen.

Film & buitenbios

De korte film The Human Voice met steractrice Tilda Swinton in de hoofdrol draait om 14.00, 15.00 en 16.00 uur in het Parkfilmhuis. Op een groot scherm op het terras vertoont Parkvilla onder de sterrenhemel de feelgoodfilm The Secret Life of Walter Mitty met Ben Stiller, om 21.00 uur. Tickets voor de films zijn verkrijgbaar via www.parkvilla.nl.