Na winterstop ligt alles nog open voor hockeyvrouwen Alphen

ALPHEN AAN DEN RIJN - Halverwege de competitie staan de hockeyvrouwen van Alphen op de tiende plek in de overgangsklasse. Twee zeges, twee gelijke spelen en zeven nederlagen is de oogst van de debutant in de overgangsklasse. Alphen komt goed voor de dag, maar pakt lang niet altijd de punten. 'Ik heb van te voren gezegd dat je waarschijnlijk van de 22 wedstrijden 15 tot 16 duels gaat krijgen waar je leuk mee kon komen met de tegenstander, maar geen punten hebt behaald. En aan vele bossen bloemen als compliment heb je niks. Je hebt punten nodig', zegt coach Robin Tromp.

Het medicijn? 'Ervaring opdoen', meent Tromp. 'We hebben zes meiden die allemaal nog in de A1 mogen meespelen, eentje zelfs nog bij de B-junioren. We krijgen een spoedcursus overgangsklassehockey. Daar moeten we de goede punten uit halen.' Reden tot paniek is er niet. De ploegen staan erg dicht bij elkaar. Alphen staat weliswaar tweede van onderen maar heeft slechts acht punten minder dan de nummer vijf van de ranglijst. 'Wij gaan echt nog wel onze punten pakken', voorspelt Tromp, die zegt heel tevreden te zijn over het spel van zijn ploeg.

Nu breekt de winterstop aan. 'Een deel van het team gaat meedoen aan de zaalcompetitie, een ander deel gaat de sportschool in.' In maart wordt de tweede seizoenshelft afgetrapt. Dan gaat het om de knikkers. De nummers elf en twaalf degraderen rechtstreeks, de nummer tien - de plek waar Alphen nu staat - speelt promotie-/degradatiewedstrijden. Het grote doel van Alphen is om minimaal negende te worden, zodat 'HCA' zich rechtstreeks handhaaft in de overgangsklasse.

Bekijk ook: Samenvatting eerste thuiswedstrijd Alphen in overgangsklasse

Hieronder kun je het radio-interview met Alphen-coach Robin Tromp over de eerste seizoenshelft beluisteren: