Naast deelscooters nu ook elektrische deelfietsen in Alphen aan den Rijn

ALPHEN AAN DEN RIJN - Naast de felgroene deelscooters introduceert GO Sharing nu ook elektrische deelfietsen in Alphen aan den Rijn. Donderdag is begonnen met het plaatsen van de eerste 40 fietsen, wat er maximaal 100 mogen worden binnen de gemeentegrenzen.

Begin 2021 startte het bedrijf met het plaatsen van elektrische deelscooters in de gemeente Alphen aan den Rijn. Ondanks dat er veel mensen gebruik van maken, kunnen de voertuigen ook rekenen op een flinke lading kritiek. Het komt regelmatig voor dat scooters worden vernield of op de meest onmogelijke locaties worden geparkeerd. De gemeente heeft daarvoor eerder de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) aangepast om harder op te kunnen treden tegen foutparkeerders.

Wethouder Relus Breeuwsma (CDA) is blij met de komst van de elektrische deelfietsen. 'Alphen aan den Rijn heeft de ambitie om een fietsstad te worden. We hopen dan ook dat met de e-bikes van GO Sharing het fietsgebruik wordt gestimuleerd in onze gemeente. Niet alleen voor recreatief gebruik, maar ook voor het dagelijks gebruik', aldus Breeuwsma.

Via een app kunnen gebruikers een elektrische deelscooter of -fiets gebruiken. De gebruiker betaalt een starttarief en vervolgens per minuut voor het gebruik van de deelvoertuigen.

Lees ook: Alphen gaat parkeeroverlast van deelscooters aanpakken door APV aan te passen