Nachtbussen? Alphen, Leiderdorp en Leiden moeten samen 100.000 euro ophoesten

Foto: Jeron Groeneveld

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - 100.000 euro per jaar is er nodig om in weekenden 's nachts bussen te laten rijden tussen Alphen aan den Rijn, Leiderdorp en Leiden. Dat schrijft wethouder Kees van Velzen (CDA) in een brief aan de Alphense gemeenteraad. De drie initiatiefnemende gemeenten zouden die kosten voor hun rekening moeten nemen.

Van Velzen stelt dat de gemeenteraad kan overwegen om zo'n verdeelsleutel af te spreken met Leiderdorp en Leiden, maar kaart ook aan dat Alphen die financiële ruimte op dit moment niet heeft. De 100.000 euro aan nog openstaande kosten om het nachtnet (vrijdag-zaterdag en zaterdag-zondag) op te zetten, is na aftrek van de opbrengsten.

Busmaatschappij Arriva heeft bij Van Velzen aangegeven de nachtbus niet te introduceren tijdens de huidige concessieperiode tot en met 2022. Wel wordt de nachtbuswens meegenomen in het aanbestedingstraject voor de jaren na 2022. Een eventuele nachtbus tussen Alphen en Leiden wordt ook aangesloten op de nachtbus tussen Alphen en Schiphol.

Lees ook: Onderzoek naar nachtbus tussen Alphen en Leiden gaat er komen