Nachthoreca weer open: ‘We kunnen niet stoppen met glimlach van ons gezicht halen’

ALPHEN AAN DEN RIJN - Na vijftien maanden dicht geweest te zijn, mogen uitgaansgelegenheden Bar Amsterdam en Schatjes de deuren weer openen voor het publiek. 'We kunnen niet meer stoppen met de glimlach van ons gezicht halen. '

Vrijdag maakte demissionair premier Mark Rutte bekend dat de nachthoreca, onder voorwaarden, weer open mag. 'We hadden wel wat versoepelingen verwacht maar dat het in één keer zo snel zou gaan, fantastisch', zegt Bart Kamper in het radioprogramma Actually Saturday van Studio Alphen. Kamper is één van de drijvende krachten achter Bar Amsterdam en Schatjes in de Alphense Julianastraat.

In de nacht van vrijdag op zaterdag gaan beide horecagelegenheden om 00.01 uur open. Bezoekers dienen een groen vinkje in de CoronaCheck-app te kunnen laten zien. 'Dat betekent dat ze of gevaccineerd zijn, of een negatieve test hebben of recent corona hebben gehad', legt Kamper uit. Op www.testenvoortoegang.org is meer informatie te vinden over hoe je een testafspraak kunt maken.

Flinke opknapbeurt

In de maanden dat de deuren noodgedwongen gesloten moesten blijven, wisten beide horecatenten de coronacrisis door te komen. 'Een stukje op de steun, een groot gedeelte op reserves en rustig aan doen. Alle vaste lasten zoveel mogelijk schrappen die geschrapt kunnen worden', legt Kamper uit.

Daarnaast is er flink geklust in Bar Amsterdam. 'We hebben een hoop dingen aangepakt met eigen mankracht.' Zo is de rokersruimte omgebouwd tot Café Amsterdam en is de luchtbehandelingsinstallatie in het pand vernieuwd.

Hieronder is het volledige interview met Bart Kamper te beluisteren.