Gepubliceerd op 21 Oktober 2018 om 16.27 uur

‘Nieuw’ Alphense Boys vloert koploper Halsteren

ALPHEN AAN DEN RIJN - Met twee controleurs op het middenveld in plaats van één en een vrije rol voor architect Thom Nouwens om de twee spitsen heen boekt Alphense Boys opnieuw succes. Vorige week werd al een 3-0 achterstand bij de nummer twee van de ranglijst, Gemert, omgezet in een 3-5 zege. Zondag werd in dezelfde samenstelling met 2-0 gewonnen van koploper Halsteren. Het was een wedstrijd vol strijd en passie, maar ook werd de bal af en toe achterin wegroeien in plaats van het mooi voetballend op te willen lossen. Dat laatste koste Boys al veel tegentreffers.

Het begin van de wedstrijd was nog wel voor de nog ongeslagen lijstaanvoerder, die onder meer de lat trof. Maar toen Lilinho Martins na tien minuten één-op-één met de Halsteren-sluitpost miste, kantelde het duel. Halverwege de eerste helft scoorde Thijs Hoogenboom de 1-0. Milan Stiphout schoot vanuit de tweede lijn en Hoogenboom tikte de bal bewust de andere hoek in, zodat iedereen op het verkeerde been stond. Tot een kwartier voor tijd bleef Alphense Boys dicteren, er werden twee goede mogelijkheden gemist. Daarna hield Tim van der Linden de Alphenaren goed op de been met twee fraaie reddingen.

De bevrijdende 2-0 kwam in de 83ste minuut. Invaller Boris Zanoli joeg de 2-0 hard in de touwen. Niet veel later maakte Halsteren 2-1, maar het was buitenspel in de ogen van het arbitrale trio. Daarna volgde nog één kans op de 3-0 en twee op de 2-1, maar alle drie de ballen gingen er niet in. Onder meer dankzij opnieuw een goede redding van Van der Linden. Alphense Boys staat nu achtste in de Hoofdklasse B met elf punten uit acht wedstrijden. Acht punten achter de koploper, vier punten boven de gevarenzone onderin.

Scoreverloop Alphense Boys - Halsteren 2-0 (1-0): 1-0 Thijs Hoogenboom, 2-0 Boris Zanoli.

Hieronder kun je de samenvatting van Alphense Boys - Halsteren, die ook drie dagen op televisie wordt uitgezonden door Studio Alphen, zien; evenals de interviews met Hein van Heek, Boris Zanoli en Milan Stiphout:

advertentie
.
advertentie