Nieuw bij Parkvilla: Kinderfestival Konijn aan de Rijn

ALPHEN AAN DEN RIJN - Zondag 10 juli huppelen er heel veel konijntjes in Park Rijnstroom en in het gebouw van Parkvilla. De zomervakantie begint met het eerste gratis toegankelijke kinderfestival Konijn aan de Rijn voor kinderen van 2 tot 8 jaar.

Kinderen kunnen die dag van alles zien en doen. Er zijn theatervoorstellingen, prikkelende workshops door het Jeugdtheaterhuis en de Nieuwe Muziekschool Alphen. Verder kunnen zij op konijnenjacht in het park, een konijnenhol maken en de film Stip en Vlek bekijken. Ook aan de inwendige mens is gedacht.

'Het wordt een vrolijke dag voor de hele familie. We laten met dit festival zien dat Parkvilla ook een mooie plek is voor kinderen, met voorstellingen én cursussen', vertellen organisatoren Agnes van den Ham en Arjenne Bouwknegt van Parkvilla. Het Jeugdtheaterhuis is er de hele dag met de workshops.’ Zo zijn er workshops verhalen vertellen, zingen en dansen.

De eerste theatervoorstelling die tijdens het festival te zien is, is Olifantje in het bos, over de spannende avonturen van Olifantje. Daarna is er de voorstelling Konijn!. Konijn begeeft zich in de wereld buiten zijn vertrouwde kooi. Dat staat garant voor verwondering en hilariteit.

Mimespel door Oekraïense

Om 15.00 uur begint de voorstelling Geel, een samenwerking met Theater Castellum. In Geel wordt het publiek meegenomen in een gele wereld waar alles, maar dan ook echt alles, geel is. Met haar mimespel laat de Oekraïense theatermaker Anastasiia Liubchenko grappige, gele bewoners tot leven komen. Tijdens het festival kunnen bezoekers een donatie doen, waarvan de opbrengst volledig ten goede komt aan de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne.

Het festival duurt van 10.00 tot 16.00 uur. Op parkvilla.nl staat het volledige programma met alle tijden.