Gepubliceerd op 23 Juli 2019 om 13.03 uur

Nieuw evenement in Alphen: Vriendenfestival Park Zegersloot

ALPHEN AAN DEN RIJN - Op zaterdag 7 september wordt Vriendenfestvial Park Zegersloot voor het eerst georganiseerd. In heel het Alphense recreatiegebied zullen die dag festiviteiten zijn: van clinics tot demonstraties, van safari tot live-muziek.

De hele middag (van 12.00 tot 18.00 uur) zijn er demonstraties en clinics zeilen, surfen, suppen, kanoën, duiken, waterskiën, vissen en snorkelen in en op de Zegerplas. Er is een Groene Hart-streekmarkt bij bezoekerscentrum De Veenweiden. Voor honden worden workshops en spelletjes georganiseerd in het hondenlosloopgebied.

Een Groene Hart Streekmarkt ‘ontdek en proef de Veenweiden’ met veel nieuwe weetjes en streekproducten bij het Bezoekerscentrum De Veenweiden. Natuureducatie- en duurzaamheidinstituut IVN organiseert een natuursafari voor kinderen. Op het terras van pannenkoekenboerderij De Schaapskooi is er live muziek van The Young Ones en TMG-band.

Vrienden van Park Zegersloot

Vrienden van Park Zegersloot organiseren Vriendenfestival Park Zegersloot. Een groot aantal horecagelegenheden, verenigingen en particulieren hebben vijf jaar geleden een vereniging opgericht om hun krachten te bundelen voor het Zegerslootgebied: de vereniging Vrienden Park Zegersloot (VVPZ).

VVPZ heeft nauw contact met de gemeente Alphen over allerlei zaken die spelen in het recreatiegebied. Zo wordt gekeken naar onderhoud, schoonhouden van het park, projecten en toekomstige ontwikkelingen.

advertentie
 
advertentie