Nieuw wijkcentrum in Briljantstraat, gemeente stelt miljoenen beschikbaar

ALPHEN AAN DEN RIJN - Bijna 2,5 miljoen euro stelt de gemeenteraad beschikbaar om een nieuw wijkcentrum in de Alphense Edelstenenbuurt te bouwen. Ook de voedselbank krijgt een plek in de nieuwbouw aan de Briljantstraat, al moet de stichting wel zelf opdraaien voor de kosten à 850.000 euro.

'Een loket om, als je dat zou willen, iedere dag te kunnen uitdelen. En dat in een buurthuis waar je veel andere initiatieven ook hebt, zoals het vinden van hulp in de richting van vrijwilligerswerk of een baan', constateert ChristenUnie-raadslid Caroline Blom tevreden. Het gloednieuwe gebouw aan de Briljantstraat gaat voor de voedselbank dienen als uitdeel- en opslaglocatie. Op dit moment wordt uitgedeeld in Alphen en is de opslag in Ter Aar. 'Mensen rijden iedere keer met busjes heen en weer. Dat is niet duurzaam.'

Naast de voedselbank krijgen ook andere welzijnsorganisaties een plek in het nieuwe wijkcentrum, zoals het buurtinitiatief De Blije Wijk. Het samenwerkingsverband onder de vlag van Stichting SLIMM heeft volgens de gemeente aangegeven niet mee te willen verhuizen naar de nieuwbouw.

Stemming gemeenteraad

Voor (38): Nieuw Elan (9), VVD (6), CDA (6), GroenLinks (5), D66 (3), PvdA (2), SP (2), ChristenUnie (2), SGP (1), RijnGouweLokaal (1), Dorpen en Wijken Belangen (1).

Tegen (0): -

(38 van de 39 raadsleden waren aanwezig)

Hieronder is het radio-interview met raadslid Caroline Blom (ChristenUnie) te beluisteren.