Gepubliceerd op 29 Januari 2019 om 11.29 uur

Nieuwbouwplannen middelbare scholen in Alphen op losse schroeven

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Gaat de nieuwbouw van de Alphense middelbare scholen nog wel door? Moeten bepaalde wensen voor (een van) de nieuw te bouwen panden worden losgelaten vanwege kostenbesparing of gaat de gemeenteraad gevraagd worden om extra geld bij te leggen?

‘De stijging is zodanig van aard dat de gewenste planrealisatie in het geding kan komen’, schrijft wethouder Han de Jager (CDA) in een brief aan de gemeenteraad. ‘Op dit moment zijn de schoolbesturen en de gemeente Alphen in overleg over de vraag welke oplossingsvarianten denkbaar zijn.’ In het tweede kwartaal van 2019 moeten de knopen worden doorgehakt.

Een woordvoerder van de gemeente Alphen wil niet dieper op de situatie ingaan. Ook niet over welke scenario’s allemaal bespreekbaar zijn. Nu de Nederlandse economie in de lift zit, zijn de bouwkosten voor alle nieuwbouwprojecten in Nederland flink gestegen.

Wat staat er allemaal op de planning?

Eerder deze maand werd de nieuwbouwlocatie van de Topmavo-locatie van de Alphense middelbare school Groene Hart geopend. Op hetzelfde terrein volgt nog de Lyceum-locatie en een sporthal. Aan de Prinses Beatrixlaan krijgt de vestiging Leerpark van Groene Hart nieuwbouw.

Ashram College gaat verhuizen naar een nieuw te bouwen complex langs De Bijlen. De Diamantstraat-locatie van Scala College gaat ook dicht. ‘Het Scala’ verhuist naar nieuwbouw op de oude Topmavo-locatie aan de Henry Dunantweg.

Bekijk ook: TV-reportage ‘Alphense middelbare scholen krijgen nieuwbouw’

advertentie
.
advertentie