Nieuwe coronabesmettingen in Alphen vernegenvoudigd in week tijd

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Afgelopen week zijn 239 inwoners van de gemeente Alphen aan den Rijn positief getest op het coronavirus. Dat is ruim negen keer zoveel als in de week ervoor, toen 26 inwoners positief testten. Dat blijkt uit de weekcijfers van GGD Hollands Midden.

Vorige week is er flink meer getest. In totaal werden 1776 coronatests afgenomen bij inwoners uit de gemeente, in de week ervoor waren dat 809 tests.

Eén inwoner is afgelopen week opgenomen in een ziekenhuis, hetzelfde aantal als in de week ervoor. In de afgelopen twee weken zijn er geen sterfgevallen gemeld bij de GGD.

Regio Hollands Midden

Ook in de rest van de regio Hollands Midden steeg het aantal nieuwe coronabesmettingen explosief. Afgelopen week testten 2.287 mensen positief, tegenover 312 mensen in de week ervoor. Dat is ruim zeven keer zoveel. In de regio Hollands Midden werden afgelopen week 16.155 coronatests afgenomen, een week eerder waren dat er 6.902.

Twee mensen werden vorige week opgenomen in een ziekenhuis, een week eerder waren dat er vijf. Er is afgelopen week één sterfgeval gemeld bij de GGD. Dat is het eerste sterfgeval in de regio Hollands Midden in vijf weken tijd.

Lees ook: Nieuwe coronamaatregelen: sluitingstijd horeca wordt middernacht, grote gevolgen evenementen en nachtclubs