Nieuwe coronamaatregelen: sluitingstijd horeca wordt middernacht, grote gevolgen evenementen en nachtclubs

Foto: Rijksoverheid

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - De horeca moet vanaf nu dagelijks weer om 00.00 uur de deuren sluiten. Dat is een van de maatregelen die het kabinet treft om het toenemende aantal coronabesmettingen terug te dringen. Demissionair premier Mark Rutte (VVD) en coronaminister Hugo de Jonge (CDA) hebben dat vrijdagavond bekendgemaakt op een ingelaste persconferentie. 

Nachtclubs en discotheken moeten dicht blijven van de regering. Daags voor de persconferentie besloten Bar Amsterdam, Schatjes en Maggie Blue op eigen initiatief al om niet open te gaan. De twee uitgaansgelegenheden in de Julianastraat zeiden het niet langer verantwoord te vinden om open te gaan vanwege de huidige besmettingscijfers. Restaurant Maggie Blue koos ervoor om vijf dagen dicht te blijven omdat een aantal besmettingen te herleiden is naar hun borrelavonden.

Binnen- en buitenevenementen en -voorstellingen mogen alleen onder strikte voorwaarden doorgaan. Zo moeten bezoekers plaatsnemen op een stoel. De maatregelen gaan zaterdag om 06.00 uur in en blijven vooralsnog van kracht tot en met 13 augustus. Dat betekent dat het Alphense festival Vrij & Blij vrijdagavond wel door kan gaan, maar zaterdagmiddag en -avond niet. Tenzij de organisatie ervoor kiest om het publiek op zaterdag een zitplek te geven.

Hieronder is de persconferentie integraal terug te kijken.