Gepubliceerd op 21 Augustus 2019 om 14.39 uur

‘De Aarhof wordt mix van winkelen, wonen en cultuur’

ALPHEN AAN DEN RIJN - 'Winkelen alleen is niet voldoende voor winkelcentra om toekomstbestendig te worden. Ook wonen en cultuur is belangrijk.' Dat is de visie van retaildeskundige Marcel Kokkeel, die namens de nieuwe eigenaar optreedt als projectontwikkelaar van De Aarhof.

Winkelcentra in Nederland die te koop zijn en de potentie hebben om getransformeerd te worden volgens deze filosofie, worden geprobeerd aan te kopen door investeringsmaatschappij HAL Holding. Dat is ook gebeurd met het Alphense winkelcentrum De Aarhof.

Nieuwe schil buiten, upgrade binnen

Op het dak van het winkelcentrum worden tientallen woningen gebouwd. Binnen krijgt het winkelcentrum een upgrade. 'Er moet sfeer en levendigheid komen. Wij willen de huurders weer blij maken. Het is voor hen op dit moment geen pretje', stelt Kokkeel.

Hij hoopt in 2021, nadat de bouw van de nieuwe bibliotheek is afgerond, te kunnen starten. Wat er concreet gaat veranderen aan De Aarhof, wordt over zes à negen maanden duidelijk. Over de aankoopsom worden geen mededelingen gedaan.

Dat De Aarhof volgens wethouder Gerard van As, in tegenstelling tot bij vorige verkopen, nu wel écht gerenoveerd wordt, komt omdat de koper De Aarhof ziet als eindbelegging. Woningbouw zorgt voor de financiering van de renovatie.

advertentie
.
advertentie