Gepubliceerd op 30 April 2019 om 15.33 uur

Nieuwe fietsbrug over Aarkanaal moet in 2021 klaar zijn

ALPHEN AAN DEN RIJN - Er wordt al lang over gepraat: de nieuw te bouwen fietsbrug over het Aarkanaal in Alphen aan den Rijn. Het lijkt er nu op dat de eerste fietsers over twee jaar gebruik kunnen maken van de brug.

De nieuwe brug verbindt de Burgemeester Bruins Slotsingel en de Nieuwkoopseweg en gaat 4,25 miljoen euro kosten. De provincie Zuid-Holland stelt daar een subsidie van 2,8 miljoen euro voor beschikbaar, Holland Rijnland 900.000 euro. De gemeente Alphen aan den Rijn besloot eerder al 550.000 euro aan de brug mee te betalen.

Het college van burgemeester en wethouders vraagt de Alphense gemeenteraad om een extra krediet vrij te maken voor de brug. Het gaat om de nog niet gedekte rentekosten van iets meer dan 280.000 euro. Als de gemeenteraad daarmee instemt en alles volgens planning verloopt zal de brug in het voorjaar van 2021 in gebruik genomen kunnen worden.

Sobere brug

Hoe de nieuwe fietsbrug er precies uit komt te zien is op dit moment nog niet duidelijk. 'Het ontwerp wordt straks door de aannemer gemaakt', meldt woordvoerder van de gemeente. 

De gemeente Alphen aan den Rijn stelt wel eisen aan de vormgeving en uitstraling, zo is te zien in bovenstaande visualisatie. 'Het wordt een sobere brug.'

1.000 à 1.500 fietsers per dag

De nieuwe brug is al lange tijd een grote wens van Fietsersbond Alphen aan den Rijn. Naar schatting zouden zo'n 1.000 tot 1.500 fietsers per dag gebruik kunnen gaan maken van de nieuwe fietsbrug, waaronder veel middelbare scholieren.

advertentie
 
advertentie