Gepubliceerd op 12 September 2019 om 16.44 uur

Nieuwe huurdersorganisatie voor huurders van Woonforte

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Stichting Huurdersorganisatie Groene Hart behartigt sinds kort de belangen van alle huurders van woningcorporatie Woonforte. De huurdersorganisatie vertegenwoordigt de ruim 10.000 huurders in Aarlanderveen, Alphen aan den Rijn, Boskoop en Zwammerdam. Het bestuur van de vorige huurdersorganisatie, Vereniging Huurdersraad Albanianae, stapte vorig jaar zomer in zijn geheel op. 

Aanleiding daarvoor was een te groot verschil van inzicht tussen de directie van Woonforte en het bestuur van de huurdersorganisatie. Woonforte wilde dat de huurdersraad meer huurders actief zou betrekken. De huurdersraad betreurde op haar beurt dat ze minder bevoegdheden zou krijgen, waardoor de onafhankelijkheid in geding zou kunnen komen. 'De huurdersraad heeft altijd onafhankelijk kunnen opereren en dat blijft zo', meldde een woordvoerder van Woonforte destijds.

'In oktober 2018 startte, onder begeleiding van de Nederlandse Woonbond, een werkgroep om te komen tot de huidige huurdersorganisatie', meldt Huurdersorganisatie Groene Hart. De nieuwe huurdersorganisatie heeft een convenant met Woonforte afgesloten, nu wordt gewerkt aan een samenwerkingsovereenkomst. 'Deze samenwerkingsovereenkomst vloeit voort uit de Wet op het Overleg Huurders Verhuurders.'

Wat doet een huurdersorganisatie?

Een huurdersorganisatie geeft adviezen aan een woningcorporatie. In dit geval geeft Huurdersorganisatie Groene Hart adviezen aan verhuurder Woonforte over onder andere huurverhogingen, prestatieafspraken tussen de gemeente en Woonforte, leefbaarheid in de wijken, onderhoud en het lange termijnbeleid. 

Alle huurders van Woonforte worden per brief uitgenodigd om zich op te geven voor een of meerdere adviesgroepen. Huurdersorganisatie Groene Hart organiseert binnenkort een bijeenkomst om zich te presenteren aan alle huurders.

Lees ook: Huurdersraad Woonforte opgeheven na ruzie met directie woningcorporatie

advertentie
 
advertentie