Nieuwe mbo-opleiding Groene Logistiek vertegenwoordigd tijdens Open Kwekerijdag

BOSKOOP - De nieuwe mbo-opleiding Medewerker Groene Logistiek is vertegenwoordigd tijdens deze editie van de Boskoopse Open Kwekerijdag. Onderwijsinstellingen Yuverta en mboRijnland zijn deze zaterdag met een stand te vinden op het carrièreplein, dat te vinden is op het terrein van boomkwekerij Boot en Dart aan de Halve Raak.

Veel bedrijven in de boomkwekerijsector hebben een steeds grotere vraag naar hulp in verschillende logistieke processen, zeker in het seizoen. Door deze vraag is het idee voor deze nieuwe opleiding ontstaan. Yuverta en mboRijnland zijn een samenwerking aangegaan met een aantal bedrijven in de Boskoopse boom- en plantenteelt. 

Een van de doelen van de Open Kwekerijdag is om mensen meer kennis te laten maken met de veelzijdigheid van het werk in de kwekersbranche. 'De meeste jongeren weten niet dat er veel werk te vinden is bij bedrijven in Greenport Boskoop', aldus Anja van Tilburg, projectleider onderwijs en arbeidsmarkt bij Greenport Boskoop. 'Er is veel te leren en geen dag is hetzelfde. Deze nieuwe opleiding is een mooie manier om de praktijk dichterbij het onderwijs te brengen.'

Leren en werken

Het unieke aan deze opleiding is dat het onderwijs zowel op school als in het bedrijf plaatsvindt; drie dagen wordt er gewerkt en één dag vinden er lessen plaats op school. Praktijkbegeleiders, maar ook vakdocenten bezoeken en ondersteunen de studenten ook op hun werkplek. Door deze combinatie van leren en werken, kan de geleerde kennis direct worden toegepast in de praktijk.