Nieuwe naam van gefuseerde basisschool is Vivace

ALPHEN AAN DEN RIJN - Nadat de kinderen van Het Startblok luidkeels afgeteld hadden, onthulde directeur Karin Klein de nieuwe naam van de school: Vivace. Het Startblok en De Jenaplaneet gaan vanaf 1 augustus samen verder onder deze naam. Ook op het schoolplein van de andere school was een feestje ter ere van de nieuwe naam. 

In Vivace zit het woord vive, dat leven betekent. In muziekstukken wordt de term gebruikt voor een energieke en levendige wijze van spelen. 'Dat past bij ons', aldus de nieuwe directeur Karin Klein, die nu ook directeur van het Startblok is. 

Nieuw gebouw

De scholen blijven voorlopig nog in het eigen gebouw, maar gaan wel samen een nieuwbouwtraject starten. Volgens de directeur gaan de schoolpleinen er heel anders uit zien: 'Binnen en buiten gaan meer door elkaar heen lopen'.

De schoolgebouwen staan allebei in de wijk Ridderveld op enkele honderden meters van elkaar. Beide scholen kampten met een tekort aan leerlingen, daarom is besloten te fuseren. Het is de bedoeling dat de twee scholen in het schooljaar van 2025-2026 het nieuwe pand betrekken.