Nieuwe naam voor Alphense jeugdhulp: ‘Dit zegt waar de organisatie voor staat’

Foto: Studio Alphen

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN – De Alphense organisatie voor jeugdhulp heeft een nieuwe naam gekregen: Oog voor thuis. Wethouder Anouk Noordermeer onthulde de naam tijdens een startbijeenkomst afgelopen week in Parkvilla samen met de kinderen van de kinderraad en andere mensen die mee hebben geholpen om de naam voor jeugd- en gezinsteams te bedenken.

‘Het is een naam die zegt waar deze nieuwe organisatie voor staat: Oog voor de jeugdige, oog voor het gezin en oog voor de medewerker. De nieuwe organisatie is ván ons en is er vóór ons, herkenbaar, bereikbaar en dichtbij’, meldt de gemeente Alphen aan den Rijn.

De kinderraad en iedereen die mee wilde denken staken de koppen bij elkaar in een gezamenlijke workshop en daaruit kwam een selectie van drie namen. Inwoners van Alphen aan den Rijn konden vervolgens stemmen op de drie opties. De naam met de meeste stemmen was Oog voor thuis.

Naast een nieuwe naam krijgt de organisatie ook een nieuwe (waarnemend) bestuurder. Saskia Oostrom heeft besloten haar contract als directeur-bestuurder per eind juni niet te verlengen en Bart van Eijck, nu programmamanager bij de gemeente, neemt deze functie tijdelijk van haar over.

Lees ook: Jeugdzorgaanbieder sleept gemeente Alphen aan den Rijn voor de rechter